מעקבי הריון

מעקבי הריון

העיקרון המרכזי עליו מושתת מעקב ההריון הוא השילוב בין שני רופאים בכירים: ד"ר איתי בר-חוה וד"ר דוד דנון. כל אישה הרה, הבוחרת להיות במעקב הריון אצלנו זוכה למעקב המתבצע על ידי שני רופאים מומחים באולטרסאונד (המהווה ככלי היעיל ביותר לבחינת מצבו של העובר) ובעלי ניסיון רב בביצוע מעקב הריון. ד"ר איתי בר-חוה וד"ר דוד דנון מבצעים לסירוגין את כל הבדיקות העיקריות (שקיפות עורפית, סקירה ראשונה, סקירה שנייה וסקירה שלישית), כמו גם את כל בדיקות המעקב השגרתיות. שותפה למעקב ההיריון בעת הצורך היא ד"ר רקפת יואלי אולמן, מנהלת המחלקה להריון בסיכון גבוה במרכז הרפואי שיבא (תל-השומר), המרכזת אצלנו במרכז את כל מעקבי ההריון בסיכון גבוה. כחלק אינטגרלי מהמעקב, ומתוך הכרתנו בחשיבות בדיקת אקו לב העובר, צירפנו לצוות המרכז את ד"ר תם אינבידר, קרדיולוג ילדים מומחה, המבצע בדיקה חשובה זו אצלנו במרכז.

סקירת מערכות

סקירת המערכות היא הבדיקה החשובה ביותר בהריון. מטרתה לשלול את רובם המוחלט של המומים המולדים.

הבדיקה מתבצעת במרכז ע"י ד"ר איתי בר-חוה או ע"י ד"ר דוד דנון בין השבועות 16-14 להריון.

הבדיקה מתבצעת בדרך כלל בגישה וגינלית, ולעיתים מושלמת בגישה בטנית (בהתאם למנח העובר/ים והרחם). בבדיקה זו נבחנות ונבדקות בקפידה כל מערכות העובר הניתנות לסקירה בשלב זה. ביכולתה של בדיקה זו לשלול את מרבית המומים המולדים כבר בשלב מוקדם זה של ההריון. בעת ביצוע הבדיקה, נבדק גם צוואר הרחם וזאת כדי להעריך את מידת הסיכון להפלה מאוחרת/לידה מוקדמת. הבדיקה עצמה מוקלטת ובנוסף לה מצולמות תמונות מזוויות שונות של העובר/ים. בסיום הבדיקה מתקבל דו"ח מפורט המסכם את ממצאי הבדיקה.

גנטיקה

לכל זוג באשר הוא (ללא קשר למוצא העדתי שלו), יש סיכוי של 1:50 להיות בעל נשאות משותפת למחלה משמעותית, שעלולה לגרום ללידה של ילד עם מחלה קשה כמו פיגור שכלי, ניוון שרירים וכדומה.

לכל אישה/גבר/זוג באשר הוא (ללא קשר למוצא העדתי שלו) יש סיכוי של 1:400 (שהולך וגדל כל הזמן מכיוון שמוכנסות עוד ועוד מחלות משמעותיות עם רקע גנטי לבדיקת הסקר), להיות נשאים למחלה משמעותית שעלולה לגרום ללידה של ילד עם מחלה קשה כמו פיגור שכלי וניוון שרירים.

אנדוקרינולוגיה

תת פעילות של בלוטת התריס והקשר להריון

הורמוני בלוטת התריס הינם קריטים לקליטת הריון מוצלחת ולהתפתחות תקינה של העובר.

מצב של תת פעילות בלוטת התריס (רמת TSH מוגברת), הינו מצב קליני שכיח יחסית הניתן לאיתור וטיפול בקלות, עם השפעה משמעותית על סיכויי הצלחת טיפולי הפוריות.

בשליש הראשון של ההריון לעובר עדיין אין בלוטת תריס עצמאית מתפקדת, ועל כן העובר תלוי באם לאספקה של הורמונים אלו. לכן חשוב מאוד שבלוטת התריס אצל נשים תהינה מאוזנת בעת הכניסה להריון ובתחילת ההריון עצמו.

תזונה

תזונה ופוריות האישה

קיים קשר ישיר בין תזונה נאותה ואורח חיים בריא לבין פוריותה של האישה.

נשים עם משקל גוף עודף פוגעות בסיכוייהן להרות וללדת ילד בריא.

תזונה נכונה משפרת את סיכוייך להרות וללדת ילד בריא.

דיקור מי שפיר

דיקור מי שפיר – האם כדאי לבצע?

על פי תפיסת עולמו הרפואית הכללית, ד"ר איתי בר-חוה רואה בבדיקת מי שפיר בדיקה חשובה ביותר היכולה לתת לנו מידע רב לגבי העובר.

מטרת בדיקת מי השפיר היא לאתר שינויים כרומוזומליים בעובר. מדובר בבדיקה אבחנתית ולא סטטיסטית.

שקיפות עורפית

בדיקת שקיפות עורפית בשבוע 12 להיריון

בדיקת השקיפות העורפית הינה בדיקה חשובה ביותר המתבצעת בשבוע 12 להריון. מטרת הבדיקה המקורית הינה להעריך את הסבירות לכך שהעובר סובל מתסמונת דאון (טריזומיה 21). בנוסף, גם כשבדיקת מי השפיר הנה תקינה קיימים סינדרומים ומומים מולדים הכרוכים בשקיפות עורפית מעובה, על-כן חשוב לבצע את הבדיקה - גם בנשים המתכננות לבצע בדיקת מי שפיר ממילא.

הריון בסיכון גבוה

קיימים מספר מצבים מילדותיים ה"מעניקים" להריון את הכותרת "הריון בסיכון גבוה". המעקב במקרים אלו הינו תכוף יותר ובעל דגשים ספציפיים.
אצלנו במרכז קיימת מרפאת הריון בסיכון גבוה בניהולה של ד"ר רקפת יואלי.

אקו לב עובר

אקו לב עובר לבדיקת תקינות לב העובר

אקו לב עובר הינה בדיקת אולטרסאונד המתבצעת בדרך כלל בשבועות 23-20 להריון, ומטרתה לבדוק את תקינות מבנה הלב ותפקודו. בדיקה זו נעשית על ידי קרדיולוג ילדים מומחה בתחום.

ניתן לבצע את הבדיקה אצלנו במרכז על ידי ד"ר תם אינבינדר, קרדיולוג ילדים מומחה עם שנות ניסיון רבות בתחום.

מלווים אתכם כל הדרך להורות

נתקלתם בקשיים בהבאת ילד? אנחנו כאן לשירותכם עם הניסיון, הידע והטיפול המקצועי ביותר.
למידע נוסף ופגישת ייעוץ אנא השאירי פרטים ונחזור אליך בהקדם